Blog

Blijf op de hoogte van de laatste YLA nieuwtjes!

Zeepzakjes haken

De Kersttijd is weer aangebroken en dat betekent voor mij: gezelligheid, vrijheid en samen zijn met mensen die je lief hebt. Daar horen wat mij betreft ook cadeautjes bij en dan is een zelfgemaakt cadeautje wel zo leuk en bijzonder!

Daarom heb ik voor dit blog gekozen voor het haken van nostalgische zeepzakjes uit het boek ‘Kanthaken’ van Sascha Blase-van Wagtendonk. Dit boek is zeker een aanrader wanneer je nog een cadeautje zoekt voor een haakster. Ik vond de zeepzakjes een leuk kleinigheidje om iemand cadeau te doen. Het is snel gedaan en ziet er gezellig uit.

stone-washed      stonewashed2

Een van mijn favoriete garen is toch wel Scheepjes Stone Washed, alleen al omdat de kleuren zijn vernoemd naar edelstenen. Het garen bestaat voor 80% uit katoen en voor 20% uit acryl. Het garen pluist wel, maar het geeft niet af. Hoe fijn is dat! Ik heb gekozen voor 2 lichte kleuren uit het assortiment: 821 Pink Quartzite en 819 New Jade. Ik haakte de zakjes met haaknaald 3,5mm.

Ik heb het lichtgroene zakje strak gehaakt en het lichtroze zakje heb ik wat losser gehaakt, maar beiden met haaknaald 3,5mm. Zo kun je het verschil in grootte goed zien. Je kunt op de foto’s zien dat de zakjes een bloemenpatroon hebben, ik word er vrolijk van!

zeepzakjes-hakenzeepzakjes-haken2

 

 

 

 

 

 

 

Het haken van de zakjes is onwijs leuk en makkelijk. Het haakt snel weg, omdat het garen niet splijt. Je kunt lekker doorhaken met dit gladde en zachte Scheepjes garen. Het lint dat om de zakjes zit kun je overal kopen en maakt het (vind ik) helemaal af. Je kunt er overigens ook voor kiezen om lavendel in de zakjes te doen, heerlijk voor in de kledingkast.

kant-haken

Ik hoop dat jullie hier nog wat Kerstinspiratie uit hebben kunnen halen. Allemaal hele fijne feestdagen en een prachtige, vreugdevol (en haakvol) 2017 toegewenst!

Liefs,
Liesbeth

3 Reacties

 1. Hoi,

  Mooi gehaakt. Ik heb het boek ook. Erg leuk! Maar vroeg me af hoe de zakjes dicht te baaien. Met het haakgaren of met naaigaren?

  Groetjes, Tara

 2. Mooie blog. Hoe heb je de zakjes dichtgenaaid? Met naaigaren of ook met de scheepjes wol?

  1. Bedankt, Tara! Excuses voor de late reactie.
   Ik heb de zakjes met de Scheepjes Wol dichtgenaaid. Ik heb een lang draad overgelaten waardoor ik het heel gemakkelijk dicht kon maken.

Reageer op dit bericht