Lap, een pop!

BOE! Hier zijn we weer. Dit keer met twee gehaakte lappenpoppen uit het gelijknamige boek van a la Sascha. Het nijlpaard veroverde meteen mijn hart (en dat van mijn jongste zoon). Ik ben gek op de grote kop en de schattige kruloortjes! Ik gebruikte hiervoor Scheepjes Stonewashed smokey quartz, mijn all time favourite stonewashed colour! Voor één lappenpop heb je ongeveer anderhalf bolletje nodig. Het maken van de oogjes was niet zo eenvoudig, maar ik ben er tevreden mee. Ook bij het lijfje moet je even heel aandachtig zijn, want de eerste lossen tellen niet mee als stokje. Daar ging ik even de mist in. Op de blog van a la Sascha wordt er in een filmpje duidelijk gedemonstreerd hoe het wel moet. Jammer genoeg ontdekte ik dat filmpje pas toen mijn lappenpop al af was …

 Gehaakte lappenpop

Maar geen nood, als broer een lappenpop krijgt, dan staat broer nummer 2 op de eerste rij om ook zijn bestelling door te geven. Het werd de olifant uit Scheepjes Stonewashed Green Agate. Opnieuw een heel leuk exemplaar. Eigenlijk staat het boek vol ontwerpen die ik graag eens wil maken, ik moet me alleen nog durven wagen aan het mengen van verschillende kleuren in één ontwerp. Wordt misschien vervolgd dus! En over een vervolg gesproken, er is ondertussen al een tweede lappenpopboek op de markt met kleinere versies, kleertjes … Moet ik dringend bemachtigen!

Liefs,
Jo-Lynn

Babyslinger haken

Haken voor baby’s, er blijft niets fijners dan dat! Dit keer haakte ik een babyslinger naar een patroon uit La Maison Victor editie mei-juni 2016. De slinger hangt leuk in de babykamer, maar kan ook gemakkelijk als wagenspanner gebruikt worden. Dan gebruik je misschien best elastisch koord om de deeltjes aan te binden. Zo kan de baby naar hartenlust slaan en trappen tegen de speeltjes.

Ik testte bij dit project voor het eerst de Phildar coton 3 en ik moet zeggen dat het me enorm beviel. Ze is veel soepeler dan Catania waarmee ik normaal haak en ze heeft ook een zachtere, matte uitstraling. Echt mooi! De kleurtjes die ik gebruikte zijn de Jade en Menthe. Een topcombinatie, vind ik zelf! Andere leuke combinaties lijken mij voor een jongen de Chanvre/Elephant of Marine/Gitane en voor een meisje de Poudre/Corail of Ecru/Soleil.

1

2

Ik ben alvast overtuigd dat het niet de laatste babyslinger is die ik haak! Blader gerust even door de galerij bovenaan deze blog om nog meer foto’s van de gehaakte babyslinger te bekijken.

Liefs,
Jo-Lynn

Stylecraft Carousel Crochet Along

Stylecraft komt na de Frida’s Flowers Crochet Along in 2016 met nóg een leuke CAL. Op 13 september 2016 start de Stylecraft Carousel CAL. Wederom een prachtige deken die ontworpen is door Sue Pinner. Sue’s inspiratie voor deze deken komt uit haar jeugdherinneringen van de kermis, vooral draaimolens en haar bezoekjes aan het circus. Er zijn twee versies van de deken te maken. Er is een haakpakket samengesteld met het super populaire Stylecraft Special DK garen in heldere kleuren en er is een haakpakket beschikbaar van het nieuwe Stylecraft Batik DK garen, wat  de Carousel deken een vintage uitstraling geeft.

Carousel CAL Nederlandse vertaling

Alle patronen zijn straks inclusief stap-voor-stap afbeeldingen te downloaden op de website van Stylecraft. Ook kun je je aanmelden voor de Nederlandse Facebook groep om je ervaringen te delen en vragen te stellen.  Na het succesvolle Lily Pond project (2015) en de Frida’s Flowers deken (2016), heeft Stylecraft YLA Lifestyle & Wol ook voor deze CAL gevraagd om de Nederlandse vertaling te verzorgen. Wat een eer! We doen het met veel plezier.

Carousel CAL haakpakketten

Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor de Carousel Crochet Along haakpakketten. De haakpakketten mogen op 8 augustus in de verkoop. Wij zitten er natuurlijk vannacht om 00:01 uur klaar voor! 🙂

Kleurinspiratie uit de natuur

Het is lente! Dat is inmiddels buiten goed te zien. Alles wordt weer groen om ons heen en de lucht is wat vaker blauw. De zon laat zich zien en de bloemen hebben er zin in. Ik kreeg zo de kriebels van alle mooie kleuren en zag gelijkenissen met de bolletjes Stylecraft garen die liggen te stralen in ons haakatelier. Hup naar buiten met die bollen en fotograferen maar! Kijk en geniet, wellicht zit er een kleurencombinatie tussen waar je blij van wordt en die je misschien net zelf niet verzonnen zou hebben.

Scroll gerust eens door de fotogallerij hierboven en ontdek de volgende inspirerende kleurencombinaties:

Foto 1: Een rustige, maar fleurige kleurencombinatie! Stylecraft Special DK: Magenta, Clematis en Cream.

Foto 2: Felle zomerse kleurtjes. Je moet er van houden, maar je wordt er gegarandeerd vrolijk van. Stylecraft Special DK: Jaffa, Citron, Fiesta, Candy Floss, Sunshine.

Foto 3: Gezellige viooltjes, met de mooiste paarstinten. Stylecraft Special DK: Emperor, Violet, Lavender en Stylecraft Wondersoft Stardust: Snowdrift.

Foto 4: Voor mijn verjaardag kreeg ik dit schattige bosje gerbera’s. Ook daar haal je zo de bijpassende kleuren weer uit: Bright Pink, Fondant, Matador, Spice en Citron. Super leuk toch?

Haal jij ook wel eens kleurinspiratie voor haak- of breiprojecten uit wat je ziet in de natuur?

 

Stylecraft Crochet Along 2016: Frida’s Flowers deken

In 2015 mochten wij de prachtige Lily Pond deken, ontworpen door Jane Crowfoot, vertalen in het Nederlands voor de crochet along van Stylecraft. Zo werd het de Nederlandse haaksters net even wat makkelijker gemaakt om mee te kunnen doen met het project.

Stylecraft CAL 2016

Na het grote succes van de 2015 CAL is er ook in 2016 weer een nieuwe crochet along gestart door Stylecraft Yarns. Wederom ontworpen door Jane Crowfoot. De Frida’s Flowers deken is een schitterende deken met afmeting 90×120 cm. Uiteraard kun je het project makkelijk zelf vergroten, doordat de deken uit verschillende onderdelen bestaat. De Stylecraft CAL is op 5 april 2016 begonnen en loopt tot en met juli.

Frida Kahlo als inspiratiebron

Frida Kahlo is een inspiratie voor velen. Jane Crowfoot heeft het leven en de werken van kunstenares Frida Kahlo als inspiratiebron genomen voor het ontwerp van de deken.

“Frida was een erg kleurrijk persoon en daarom heb ik haar kleding en de bloemen in haar schilderijen gekozen als basis voor het ontwerp van deze nieuwe crochet along.” ~Jane

Frida Kahlo stond bekend om haar traditionele Mexicaanse kleding met felle kleuren. Ze hield van bloemen patroontjes en droeg gekleurde linten in haar lange haren. Naast Frida’s persoonlijkheid heeft de Frida’s Flowers deken als grootste inspiratiebron traditionele Mexicaanse borduurwerken met felle kleuren op een donkere achtergrond. Dit zie je terug in de deken, doordat de gehaakte bloemen heel mooi uitkomen op een zwarte ondergrond. Het haken met zwart garen is voor sommige mensen een kleine uitdaging, omdat je de steken niet zo makkelijk kunt zien. Maar het eindresultaat is de moeite meer dan waard.

Frida’s Flowers deken

Om de week wordt er een patroon gepubliceerd op de website van Stylecraft. De patronen zijn gratis te downloaden en blijven ook na afloop van de crochet along nog beschikbaar. Elk patroon haak je 4 keer. Je hebt dus ruim de tijd om je ‘huiswerk’ in 14 dagen af te maken, voordat er weer een nieuwe uitdaging online staat.

Jane heeft 3 verschillende haakpakketten samengesteld, waarbij de kleuren zoveel mogelijk overeen komen. Het origineel is gehaakt met Stylecraft Cotton Classique, daarnaast zijn er nog 2 alternatieve haakpakketten van Stylecraft Life DK en Stylecraft Special DK. Wij hebben zelf ook nog een aantal alternatieve kleurencombinaties gemaakt, voor de mensen die niet zo van zwart houden.

 

Frida mosaic credit:  Charis Tsevis

Frida mural credit:  Felipe Garcia