Blog

Blijf op de hoogte van de laatste YLA nieuwtjes!

YLA Lifestyle & Wol gaat verhuizen!

Vandaag was, naast het opzeggen van mijn  baan om fulltime met YLA bezig te kunnen gaan, één van de spannendste dagen uit mijn werkende leven. Vandaag hebben wij namelijk het huurcontract getekend van ons nieuwe bedrijfspand!

Hoe het allemaal begon

In 2013 zijn we met YLA op de zolder van Yvonne en Antoine begonnen. Wat begon als hobbyproject werd toen een echt bedrijf op het moment dat wij de stap zetten om naar de Kamer van Koophandel te gaan om ons in te schrijven. In 2015 konden we écht niets meer kwijt op zolder en hebben we het haakatelier zoals jullie die nu kennen achterin de tuin bij Yvonne en Antoine gebouwd. Dit prachtige (verborgen) wolhalla in onze woonwijk werd door steeds meer mensen ontdekt. De haak-in avondjes en workshops worden goed bezocht en wij genieten van alle kleuradviezen en persoonlijke aandacht die wij onze klanten kunnen bieden.

Toekomst

We lopen er alleen steeds vaker tegenaan dat we ruimtegebrek hebben in ons haakatelier. Hierdoor kunnen wij niet alle garens die we graag zouden willen opnemen in onze collectie aanbieden. We hebben in het haakatelier alle creatieve oplossingen met opzetstukken op kasten inmiddels wel uitgevoerd, meer gaten en hoeken kunnen we echt niet creëren. Ook de garage, de zolder, het kantoor en de logeerkamer staan inmiddels vol met voorraad. Kortom, het is tijd dat Yvonne en Antoine hun huis weer als woonhuis kunnen gaan gebruiken, in plaats van pakhuis 😉

Na lang speuren, overleggen, rekenen en nadenken hebben we de beslissing genomen. YLA kan niet meer vanuit huis gerund worden, we moeten op zoek naar een bedrijfspand.

leichelweg-taart

ZZP met zijn twee

Wat jullie waarschijnlijk niet weten is dat ik (Lotte) een man heb (Thomas) die óók als zelfstandig ondernemer aan de slag is. Hij heeft een paar jaar voordat ik in het diepe sprong zijn baan opgezegd om zijn uit de hand gelopen hobby nu als droombaan te kunnen voortzetten. Je voelt hem al aankomen…niet alleen bij Yvonne en Antoine is er ruimtegebrek, ook ons huis is pakhuis geworden. Het hele huis staat vol apparaten, Thomas heeft een bedrijf (MFBfreaks voor de nieuwsgierigen onder ons) in jaren 70/retro/vintage audioapparatuur. Denk daarbij aan cassetterecorders, platenspelers, bandrecorders en oude (voornamelijk Philips) geluidsboxen. Hij repareert apparaten, verkoopt apparaten en heeft ook nog eens een webwinkel met onderdelen voor de mensen die zelf aan de slag willen met de oude apparaten die bij opa van zolder kwamen…;-) ]

Hoe leuk is het dan niet om onze beide problemen met één handtekening te kunnen oplossen? Dat is wat we gedaan hebben! We zijn op zoek gegaan naar een bedrijfspand dat groot genoeg is voor zowel YLA als MFBfreaks en dat hebben we inmiddels gevonden. Het contract is getekend en we kunnen er niet meer onderuit…We blijven wel lekker in Lochem, dus kunnen op de fiets naar ons werk. We hopen eind van de zomer klaar te zijn met de verbouwingen van het pand en zullen dan uiteraard een feestelijke opening organiseren! YLA krijgt straks een showroom van 100m2, hoe tof is dat? We kunnen meer bolletjes wol kwijt, er kunnen meer mensen aanschuiven op onze haak-in avonden en we kunnen eindelijk ook eens al onze showmodellen mooi etaleren.

contract-tekenen

Ik heb er super veel zin in en ga er samen met Yvonne, Antoine en Thomas keihard tegenaan deze zomer. Ik wil in ieder geval jou, als trouwe YLA klant, enorm bedanken voor je enthousiasme en vertrouwen in YLA. We hopen je straks in ons nieuwe pand nog beter te kunnen voorzien van persoonlijk advies, service en snelle levering.

Zodra er meer concreets te vertellen valt horen jullie weer van mij 🙂

Liefs,
Lotte

 

 

4 Reacties

 1. Hartelijk gefeliciteerd!!!
  Erg leuk dat je een nieuwe locatie hebt gevonden!!

  Heel veel succes met de verbouwing en nog meer succes voor de toekomst!!

  Groetjes Hetty

 2. Beste Lotte, Yvonne, Antoine en Thomas,
  Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe plannen. Super!! Hier kunnen jullie hele leuke dingen gaan doen.
  Ik ben reuze benieuwd en hoewel het voor mij best een stukje rijden is (ik kom zelf uit Amersfoort) kom ik graag naar jullie openingsfeestje (als die er komt).
  Ik wens jullie heel veel succes en sterkte met de opbouwplannen en uiteraard veel plezier.
  Groetjes van een enthousiasme klant.
  Erna

 3. Gefeliciteerd met deze spannende beslissing!! Ik ben er gewoon benieuwd en kom zeker even langs als jullie er zitten!
  Liefs Eefje

 4. PROFICIAT !!!

Reageer op dit bericht