Blog

Blijf op de hoogte van de laatste YLA nieuwtjes!

Resultaat fair isle workshop

Workshop Fair Isle Breien

Breien, ja dat had ik vroeger wel veel gedaan. Als kind heb ik het geleerd en ik breide er heel wat af. Daarna breide ik jaren niet. Tot mijn zwangerschap, toen pakte ik de breinaalden weer op. Maar ook dat was al wel weer ruim 16 jaar geleden. Daarna kwamen de breinaalden gewoon wéér in de kast te liggen. Jammer, want er is zoveel moois te maken. En iedere keer weer kijk ik verliefd naar al die mooie ingebreide motieven die ik overal tegenkom, echt zo gaaf! Hieronder zie je wat voorbeeldjes die al klaar lagen voor de les.

YLA workshop fair isle breien

 

Dat wil ik ook kunnen! Ik zag dat Yvonne en Lotte een workshop Fair Isle breien organiseerden, dus daar heb ik me dan ook gelijk voor opgegeven. Als je dan toch 16 jaar niet hebt gebreid dan maar gelijk niet te makkelijk maken voor jezelf haha.

Gezellig samen met mijn vriendin Agnes ging ik twee avonden naar deze leuke en zeer leerzame workshop. De workshop werd gegeven door Monique Bijlsma in het gezellige atelier van YLA Lifestyle. Alles lag bij aankomst al mooi klaar op tafel, je voelt je gelijk welkom. Onze gastvrouwen Lotte en Yvonne zorgden voor koffie en thee met beide avonden iets lekkers erbij, wat een verwennerij.

YLA workshop fair isle breien

En wat leerden we veel! Monique is een heel lieve en geduldige  handwerkjuf met veel achtergrondkennis van de technieken en herkomst, wat een workshop natuurlijk extra leuk maakt. Je gaat dan niet alleen met je werkstuk naar huis, maar ook nog een stuk wijzer, heerlijk, ik hou ervan. De eerste avond lag er voor iedereen een rondbreinaald klaar en een informatiesetje met patroontjes en begonnen we met het uitkiezen van kleuren, of eigenlijk van je hoofdkleur. We maakten gebruik van Stylecraft Alpaca Tweed, een combinatie van 20% alpaca, 77% acryl en 3 viscose, je vindt het garen HIER (click) in de webshop.

YLA workshop fair isle breien

Het zal degenen die mij van mijn eigen blog of instagramaccount kennen niet verbazen dat mijn hoofdkleur roze is geworden 😉 We leerden deze eerste avond de basis voor het fair isle breien door middel van continentaal breien, de magic loop, en een mooie boord maken. Voor mij was het flink doorwerken na zo lang niet gebreid te hebben en gelukkig had ik Agnes naast mij om mij te helpen om mijn breigeheugen weer even op te frissen (dankjewel Agnes!). Ik ging met wat huiswerk naar huis en daar maakte ik het boordje aan het proeflapje en de volgende paar toeren.

YLA fair isle workshop

Thuis startte ik een volgend projectje om het continentaal breien en de magic loop te oefenen. Heerlijk rustgevend om te doen. En het heeft mij goed op weg geholpen om les 2 van de workshop 2 weken later aan te kunnen.  Aan het einde van les 1 hadden we 2 nieuwe kleuren gekozen voor bij ons fair isle project. Bij binnenkomst van les 2 lagen deze mooi gedraaide bolletjes dan ook al op ons te wachten op tafel. Na 2 weken wist niet iedereen meer welke kleuren zij gekozen had maar uiteindelijk had iedereen kleuren naar tevredenheid en gingen we van start met het inbreien, oftewel het fair isle breien!

YLA workshop fair isle breien

Ik moet echt zeggen dat ik er een hard hoofd in had of het mij gelijk al zou gaan lukken maar het viel mij echt heel erg mee! En ik vind het heerlijk rustgevend om te doen.  Ik hou wel van een uitdaging en dit is echt wel iets om goed bij op te letten. Al snel zie je een patroon in je werk ontstaan en dat is natuurlijk superleuk!

fair isle breien

Monique, Lotte en Yvonne, super bedankt voor de leerzame en gezellige fair isle workshop!

workshop YLA Lifestyle en Wol

Nu is het een kwestie van thuis doen en oefenen! Het is nog niet perfect en ik zie nog van alles natuurlijk, maar ik ga dit zeker vaker doen want ik vind het super leuk!

Resultaat fair isle workshop

Liefs,
Wendy

Reageer op dit bericht