Blog

Blijf op de hoogte van de laatste YLA nieuwtjes!

gehaakte mandala

Mandala voor de YLA Wol of Fame

Ik was nog op reis toen ik las over de leuke muur voor het nieuwe pand van YLA. Een muur vol gehaakte mandala’s. Wat een vrolijke muur moet dat worden! Ik was meteen enthousiast en vond dat als gastblogger voor YLA ik natuurlijk ook een bijdrage moest leveren. Gelukkig is internet overal tegenwoordig en zo vond ik op Pinterest dit leuke patroon van een krokodillensteek mandala. Ik had garen voor een deken meegenomen op reis en inmiddels had ik al wat restjes om op te haken. Deze restjes combineerde ik met wit garen voor de rand van mijn deken. Hier was ik toch nog lang niet aan toe.

Mandala haken

Het patroon is Engels en het is even uitvogelen wat nu precies de bedoeling is, maar als je goed leest en de foto’s die er bij zitten bekijkt dan is het goed te doen. In een uurtje had ik het grootste deel van de mandala al af en kon ik niet verder. En dus ging de mandala zonder de laatste rand mijn koffer weer in.

mandala haken

Omdat de mandala niet helemaal rond is haak je het in de laatste ronde om een ring heen zodat het toch een ronde vorm krijgt. De hele mandala haakte ik met katoengaren vergelijkbaar met Phildar Coton 3 en Scheepjes Catona. Ik gebruikte haaknaald 3 mm. Voor de rand begon ik heel vrolijk met haaknaald 3,5 mm maar dit kwam niet uit en het werd ook te groot voor de ring. Dus de laatste toer haakte ik overnieuw met haaknaald 2,5 mm. Niet alleen kwam ik zo (precies) uit met mijn garen, ook valt de mandala zo mooier en strakker in de ring.

mandala haken

Uiteindelijk is dit de mandala voor aan de muur bij YLA geworden. Ik ben benieuwd naar de totale muur, maar ik geloof zo dat het een prachtig kunstwerk is!

gehaakte mandala

Reageer op dit bericht