Blog

Blijf op de hoogte van de laatste YLA nieuwtjes!

Haakpatroon onderzetter

Vrolijke onderzetters met ByClaire Cotton

Het mooie garen van ByClaire is in een nieuw jasje gestoken. De bollen hebben nu een modern label mét een spaarpuntensysteem. Hoe leuk is dat?! Ik ben alleen weer zo’n muts die gelijk alle labels heeft weggegooid: dag spaarpunten en kortingscode, ha-ha.

Ik wilde in dit blog het frisse garen graag in het zonnetje zetten. Ik heb een patroon bedacht voor vrolijke onderzetters, staat zo gezellig op de koffie- of tuintafel.

Wat heb je nodig:

  • Bolletjes ByClaire Cotton in jouw gewenste kleur of kleuren;
  • Haaknaald 3,0 mm;
  • Schaar;
  • Borduurnaald.

ByClaire Cotton

ByClaire Cotton

Patroon:

Maak een magische ring en sluit met een losse.

Toer 1: Haak 12 stokjes in de magische ring, trek hem dicht en sluit met een halve vaste in het eerste stokje.

Haakpatroon onderzetter
Toer 2: *Haak een cluster van 3 stokjes, haak 3 lossen, sla het volgende stokje over.* Herhaal * tot * nog 5 keer. Sluit met een halve vaste in het eerste cluster.

Haakpatroon onderzetter
Toer 3: Haak een halve vaste in de 3-lossenruimte (zodat je goed uitkomt). *Haak 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes in de 3-lossenruimte. Haak 2 lossen en sla het cluster over.* Herhaal * tot * nog 5 keer en sluit met een halve vaste in het eerste stokje.

Haakpatroon onderzetter
Toer 4:  *Haak 6 halve stokjes (2 in de stokjes, 2 in de lossenruimte, 2 in de stokjes). Haak een stokje in de volgende 2-lossenruimte, haak 3 lossen, haak nog een stokje in de 2-lossenruimte.* Herhaal * tot * nog 5 keer. Sluit met een halve vaste in het eerste half stokje.

Haakpatroon onderzetter

Toer 5: *Haak  6 vasten. Haak een reliëfhalfstokje voor rond het stokje van toer 4, haak 5 vasten rondom de 3-lossenboog, haak een reliëfhalfstokje voor rond het volgende stokje van toer 4.* Herhaal * tot * nog 5 keer. Sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Haakpatroon onderzetter

Toer 6 (Optioneel): Ik haak deze toer met een gezellig glittergaren van ByClaire. Herhaal toer 5.

Haakpatroon onderzetter

Let op: ik maak zelf altijd gebruik van een beginstokje (of begin halfstokje) i.p.v. 3 lossen. Dit vind ik mooier staan.

Haakpatroon onderzetter

Haakpatroon onderzetter

Haakpatroon onderzetter

Dit zijn mijn vrolijk gekleurde onderzetters, gehaakt met katoen van ByClaire. Het katoen van ByClaire is zeker één van mijn favorieten; het haakt fijn weg, is helemaal niet stroef en de kleuren zijn prachtig.

Dit was een heerlijk tussendoor projectje, waarbij ik niet de hele tijd het patroon hoefde op te zoeken omdat ik het zelf bedacht had. Ik ben benieuwd naar jullie collectie van onderzetters, houden jullie ook zo van het haken hiervan?

Liefs,
Liesbeth

Reageer op dit bericht