Blog

Blijf op de hoogte van de laatste YLA nieuwtjes!

Kleurencombinatie garen herfst

Het is herfst!

Voor de een is het heerlijk om weer een frisse wind in het gezicht te krijgen, maar voor de ander kan dit seizoen niet snel genoeg over zijn. Zelf vind ik de herfst een welkome verfrissing na de zomer. Ik kijk altijd weer uit naar warmere kleding, chocomel en natuurlijk het haken op de bank tijdens een regenachtig weekend. Heerlijk!

Kleuren uitkiezen vind ik een van de leukste dingen om te doen. Je kunt het soort garen kiezen én je verheerlijken aan al het moois dat er op de markt is. Daarom laat ik in dit artikel mijn inspiratiebronnen van deze herfst zien, samen met de garens die ik daarbij vind passen. Toen ik aan mijn man vroeg waar hij aan dacht bij het woord herfst zei hij: “regen, storm en bruin”, uhm bedankt voor je input? Ikzelf heb een wat positievere en kleurrijkere insteek waar jullie hopelijk ook enige inspiratie uit kunnen halen!

Kleurinspiratie 1: Green Lavender

Kleurencombinatie garen herfst

Voor dit prachtige herfsttafereeltje met lavendel, groene eikels, groene appels en bramen heb ik gekozen voor het zachte garen Scheepjes Bloom. Deze combinatie met dat frisse groen ertussen vind ik erg mooi en gezellig. Ik zie hier een mooie kussenhoes of woondeken in.

De kleuren zijn als volgt: 402 French Lavender, 403 Violetta, 404 Lilac, 413 Gerbera en 422 Old Lily.

Kleurinspiratie 2: Op een grote paddenstoel

kleurencombinatie garen herfst

Een “grote paddenstoel, rood met witte stippen” hoort voor mij ook bij herfstinspiratie. Paddenstoelen zijn volop te vinden in de herfst en zijn niet alleen prachtig, maar ook heerlijk! De variant op het plaatje natuurlijk niet, deze is hartstikke giftig.

Ik heb voor deze kleurinspiratie gekozen voor het mooie en kleurrijke ByClaire nr. 1 Cotton in de volgende kleuren: 326 Ivoor, 316 Rood, 2147 Gras Groen, 2218 Hazelnoot en 2229 Chocolade.

Kleurinspiratie 3: De paden op

kleurencombinatie garen herfst

Deze kleurinspiratie heb ik gevonden op een paadje dat voor mijn werk ligt. Er zijn hier veel bomen waardoor er overal prachtig gekleurde bladeren op de grond liggen. Ik vond mijn groene schoenen er ook wel leuk bij passen. De kleuren van de zachte acrylcollectie Simply Soft van Caron zijn erg geschikt voor deze herfstinspiratie, door de lichte glans van het garen wordt jouw project nog opvallender. Dit garen is ideaal voor grote projecten omdat het bollen van maar liefst 170 gram zijn.

Mijn kleurkeuze is als volgt: 9605 Mango, 9771 Chartreuse, 9707 Dark Sage, 9739 Light Country Peach en 9509 Grey Heather.

Liefs,

Liesbeth

2 Reacties

  1. Mijn complimenten, supergave kleurtjes bij elkaar!

    1. Dank je, Mineke! Wat een leuke reactie 🙂

Reageer op dit bericht