Blog

Blijf op de hoogte van de laatste YLA nieuwtjes!

gehaakt knuffeldoekje

Gehaakt Knuffeldoekje Meisje

Op een gegeven moment beland je in een levensfase waarop veel mensen om je heen zwanger worden, gaan trouwen of een huis kopen. Ik ben nu in deze levensfase terechtgekomen en ik vind het onwijs leuk!Phildar Partner Baby

Een vriendin van mij is op dit moment zwanger en ze krijgt een meisje. Mijn haakhart gaat hier natuurlijk sneller van kloppen, waardoor ik van alles voor haar wil haken. Ik heb besloten om te beginnen met een knuffeldoekje. Hieronder laat ik jullie zien hoe ik dit heb aangepakt en met welk garen ik heb gewerkt.

Ik haak het knuffeldoekje met garen van Phildar ‘Partner Baby (Spécial Layette)’, in de kleuren: 10 Blanc en 02 Eglantine. Dit is een erg zacht en fijn garen, ideaal voor een baby dus. Het garen pluist klein beetje, maar geeft niet af. Het enige dat ik soms wat jammer vind is dat het garen qua dikte erg wisselvallig is. Er zitten soms wat dunne stukken tussen.  Op het bolletje garen staat dat je naald 2 – 2.5mm nodig heb, maar ik haak met haaknaald 3mm.

Het patroon heb ik gevonden via Pinterest en is te vinden op de website ‘Pitusasypetetes’. Het patroon is in het Spaans geschreven, maar met een haakschema van Spaans naar Nederlands kom je een heel eind. Een dergelijk haakschema vind je hier. Alhoewel ik de helft van het Spaanse patroon niet begrepen heb, is het me toch gelukt om op mijn eigen manier een mooi eindresultaat te krijgen. Delen uit het patroon die ik niet begreep heb ik naar eigen inzicht verder gehaakt.

haakpatroon knuffeldoekjehaakpatroon knuffeldoekje  haakpatroon knuffeldoekje

 

De ster zelf is makkelijk te haken omdat het patroon steeds hetzelfde is, alleen de eerste paar toeren is het even opletten. Toen ik op het einde van het patroon was heb ik er nog een rand aan gehaakt (een vaste op een stokje, 2 lossen, een stokje overslaan en een vaste op een stokje te haken).

haakpatroon knuffeldoekje haakpatroon knuffeldoekje

Het knuffeltje zelf is ook niet moeilijk om te haken. Je hebt hier het volgende voor nodig: een markeerring (omdat je in rondes haakt), dezelfde haaknaald (3mm), een borduurnaald, vulwol en hetzelfde garen. De ogen kun je met elk soort garen haken en de kleur maakt ook niet zoveel uit. Ik zelf heb gekozen voor donkerbruin.
Het enige dat nog rest is het vastmaken van het hoofdje aan het doekje met een borduurnaald. Erg makkelijk om te doen en het ziet er onwijs schattig uit. Ik ga dit knuffeldoekje met trots aan mijn vriendin geven.

haakpatroon knuffeldoekje knuffeldoekje9

Ik hoop dat jullie hier enige inspiratie uit hebben gehaald. Veel haakplezier!

Liefs,

Liesbeth

Reageer op dit bericht