Blog

Blijf op de hoogte van de laatste YLA nieuwtjes!

Call the midwife deken

Call the Midwife babydekentje haken

Het ‘Call the Midwife’ patroon (geïnspireerd door de gelijknamige serie waarin dit dekentje te zien is) stond al een tijdje op mijn to-do lijstje van haakprojecten. Het schrijven voor dit blog was voor mij de ideale motivatie om dit dekentje eindelijk eens te gaan haken. Het is een patroon dat vooral bestaat uit het haken van stokjes, met af en toe wat lossen of een halve vaste tussendoor. Daarom is het patroon bij uitstek geschikt voor beginnende haaksters. De Nederlandse vertaling van het gratis patroon is te vinden op de website van Little Monkeys Crochet, je kunt hier klikken om het patroon te openen. 

Stylecraft special DK

Call the midwife deken haken

Stylecraft Special DK is bij uitstek geschikt voor het haken van dit soort dekens. Het zijn bollen van 100 gram met een looplengte van 295 meter én Stylecraft is super budget-proof. Voor 1 bol betaal je € 2,50, vind ik een goede deal! De bollen Special DK zijn 100% acryl en zijn makkelijk te wassen op 30 graden. Waar ik acrylgarens meestal wat stroef vind, vind ik dit garen totaal niet stroef maar juist heerlijk zacht en soepel.

Call the midwife deken haken

De kleuren waar ik mee hebt gehaakt zijn: 1005 Cream, 1218 Parchment en 1316 Spring Green. Ik heb ervoor gekozen om de vlakken in Cream en Spring Green te haken en de rand en tussenranden in de kleur Parchment. Ik vind de combinatie van deze kleuren erg fris geworden en een beetje stoer, zodat het voor jongetjes en meisjes gebruikt kan worden. Het kan overigens ook gebruikt worden als kattenkleedje; mijn katten zijn niet weg te slaan bij dit dekentje 😉 

Call the midwife deken

Ik heb in totaal net iets meer dan 1 bol van Cream en Spring Green gebruikt, van Parchment heb ik maar een halve bol nodig gehad. Het garen haakte snel weg en splitte niet gedurende het haken. Daarnaast pluist het ook niet, waardoor het dekentje een mooi glad effect heeft. Ik kan eigenlijk geen nadeel bedenken aan dit garen! 

Call the midwife deken

Call the midwife babydekentje

Kortom,  de bollen Stylecraft Special DK zijn super geschikt voor het haken van grote projecten zoals dekens. Ik ben heel blij met het eindresultaat: een zoet, zacht en soepel babydekentje. Ik ben enthousiast! Jullie ook? En hebben jullie dit patroon al eens gehaakt?

Liefs,
Liesbeth

Reageer op dit bericht