Blog

Blijf op de hoogte van de laatste YLA nieuwtjes!

YLA Crochet Along Four Seasons

YLA Crochet Along: Four Seasons

Wat een spannende tijd gaan we tegemoet bij YLA Lifestyle & Wol. We zijn namelijk heel druk met het ontwerpen van onze eerste YLA Crochet Along! We gaan een mooie deken haken met zijn allen. We vinden het super spannend, maar ook zoooo leuk 🙂  We kunnen er bijna niet van slapen: de YLA Crochet Along: Four Seasons! De afbeelding is alvast een kleine sneak peak van wat er komen gaat!

Je hebt vast nu al vragen? We hebben daarom een Vraag en Antwoord document opgesteld met alle weetjes die we tot nu toe bekend kunnen maken. Lees het rustig door en hopelijk word je er nu al net zo enthousiast van als wij!

Inspiratie

De inspiratie voor deze crochet along halen we uit de vier seizoenen; lente, zomer, herfst en winter. De mooie natuurverschijnselen die bij elk seizoen weer anders zijn maken ons blij! Er zijn 4 verschillende kleurencombinaties samengesteld die geïnspireerd zijn door de vier seizoenen. Bekijk dus welk seizoen je het meeste aanspreekt en haak de deken in een bijbehorende kleurencombinatie.

Vraag & Antwoord

We kunnen ons goed voorstellen dat je nu al een aantal vragen hebt. Aangezien we nog midden in de ontwerpfase zitten kunnen we nog niet overal een concreet antwoord op geven, maar we zullen vast een aantal tipjes van de sluier oplichten.

  1. Wanneer begint de CAL?
   We hebben op dit moment nog geen concrete datum, maar hopen dat de crochet along eind 2016 van start kan gaan! Zodra we een startdatum hebben hoor je dat natuurlijk van ons.
  2. Hoe lang duurt de CAL?
   Helaas, dat weten we nog niet. We gaan er in ieder geval voor zorgen dat het niet té lang duurt en ook niet te snel voorbij is 😉
  3. Hoe vaak wordt er een deel van het patroon gepubliceerd?
   Om de week plaatsen we een deel van het patroon online. De dag van de week wordt nog nader bepaald.
  4. Welk garen gaan we gebruiken?
   De originele deken wordt met het Amerikaanse garen Caron Simply Soft gehaakt. Dit is een heerlijk zacht aanvoelend garen van 100% acryl voor naald 5mm en heeft een luxe uitstraling door de mooie glans. Daarnaast zullen we ook een alternatief maken van Stylecraft Special DK.
  5. Hoeveel garen heb ik nodig?
   We zijn nog in de ontwerpfase en weten nog niet hoeveel garen er precies nodig is voor de deken. Dit maken we bekend zodra we hier meer informatie over hebben.
  6. Waar en wanneer kan ik mijn haakpakket kopen?
   Onze ervaring met andere Crochet Alongs is dat het nogal eens mis kan gaan met de inschatting van het aantal mensen dat gaat meedoen, waardoor er ineens bij de leverancier geen voorraad meer is en je moet wachten op je garen. Om stress te voorkomen bij zowel ons, de leveranciers als jullie hebben we besloten om ruim op tijd te beginnen met het aanbieden van de pakketten als voororder. Dit houdt in dat je een aantal maanden van tevoren al een haakpakket kunt reserveren en betalen. Zo kunnen wij inschatten hoeveel garen we moeten inkopen en heeft de leverancier eventueel tijd om in te spelen op de hoeveelheden, mochten er ineens héél veel mensen mee willen doen (wat natuurlijk fantastisch zou zijn!). Zodra de verkoop begint zullen we je dit ruim op tijd laten weten. Concrete informatie over levertijd volgt dan ook.
  7. Wat is de afmeting van het project?
   De exacte afmeting weten we nog niet, maar de afmeting zal een ruime (eenpersoons) bankdeken worden in de vorm van een rechthoek. Meer informatie volgt zodra we dit weten.
  8. Hoe zien de haakpatronen er uit?
   De haakpatronen zijn voorzien van een duidelijke beschrijving, stap-voor-stap foto’s voor de lastige stukjes en indien nodig een filmpje ter ondersteuning. Het project zal niet voorzien worden van een haakdiagram.
  9. Waar kan ik het patroon downloaden?
   Je kunt de patronen downloaden bij bestanden in onze Facebook groep of op ons blog.
  10. Is de YLA CAL geschikt voor beginners?
   Deze CAL is niet geschikt voor mensen die nog niet kunnen haken en dit als eerste project willen starten. Kun je echter de basissteken haken, dan kun je deze CAL als een leerproces zien en de uitdaging aan gaan! We helpen je graag wanneer je ergens niet uit komt.
  11. Is de YLA crochet along een mystery CAL?  
   Nee, we zullen je vast wat foto’s laten zien van de deken(s), zodat je weet waar je aan begint. De details laten we natuurlijk nog een beetje achterwege, zodat er nog wel wat verrassingselementen in het project zitten.

 

Reageer op dit bericht