Blog

Blijf op de hoogte van de laatste YLA nieuwtjes!

caron simply soft peacock lossen en vasten CAL deken

Lossen & Vasten deken in Caron Simply Soft

Lossen & Vasten CAL Deken Peacock

Joke ter Veldhuis, bekend van het blog Lossen & Vasten, heeft begin 2016 een succesvolle CAL georganiseerd. YLA heeft destijds zelfs een gezellige meet & greet met Joke gehouden. Binnenkort begint zij met een nieuw project, maar daar vertel ik later meer over. Eerst nog even terug in de tijd. De eerste Lossen & Vasten CAL heeft Yvonne gehaakt. We wilden graag het Amerikaanse Caron Simply Soft garen eens testen om te kijken of het een goede aanwinst zou zijn in ons assortiment. Wat is er dan leuker dan het deelnemen aan een Crochet Along!

De kleuren waren snel uitgezocht. Yvonne is helemaal weg van de pracht en praal van pauwenveren en dat bleek een goede inspiratie te zijn voor de deken. Naast het reguliere Caron Simply Soft garen hebben we ook Caron Simply Soft Party verwerkt in de deken. Een prachtig garen met  een luxe uitstraling door het glitterdraadje dat er in verwerkt is. Ik ben net een ekster en word altijd blij van een beetje glitter 🙂 Maar ook weer niet teveel, want het moet wel zijn charme behouden en niet te kitsch worden.

De deken is inmiddels al een tijdje af. Na een hoop draadjes afhechten (wat ook wel weer een leuk plaatje oplevert), kunnen we er nu lekker onder kruipen op de bank! De avonden worden immers weer wat frisser nu de herfst zijn intrede heeft gedaan.

 

Caron Simply Soft draadjes afhechten

Haakpakket Caron Simply Soft Peacock

Mocht je nou net zo enthousiast zijn geworden over dit garen en deze kleurtjes, dan heb ik goed nieuws voor je! We hebben namelijk besloten om een Caron Simply Soft Peacock Haakpakket aan te bieden in de YLA webwinkel. Zo kun jij ook aan de slag met dit prachtige garen en deze mooie kleurencombinatie. Je hebt genoeg garen voor een ruime bankdeken. Je kunt er de Lossen & Vasten CAL mee haken, maar natuurlijk ook een deken naar eigen inzicht of met een ander patroon aan de slag gaan. Dat is geheel aan jou!

Haakpakket Caron Simply Soft Peacock

Nieuwe Lossen & Vasten Crochet Along

Op 28 september begint Joke ter Veldhuis,  weer met een nieuwe Crochet Along. Haar originele dekens worden gemaakt met Scheepjes Colour Crafter. Echter, krijgen wij vaak de vraag of het mogelijk is om de pakketten ook in Stylecraft Special DK te kopen. Uiteraard willen we graag aan de vraag voldoen. YLA Lifestyle & Wol heeft zelf Scheepjes Colour Crafter niet in het assortiment opgenomen, omdat het garen nagenoeg overeenkomt met Stylecraft Special DK en onze klanten (na een onderzoekje op Facebook) heel duidelijk aangaven liever met Stylecraft te werken. Er is voor ons dus op dit moment geen meerwaarde om Colour Crafter te gaan verkopen. We zijn natuurlijk altijd benieuwd naar jullie ervaringen. Laat het gerust weten in een reactie! Mocht je geïnteresseerd zijn in een Stylecraft Special DK alternatief pakket voor de nieuwe Lossen & Vasten CAL in de kleurencombinaties Maanlicht, Sterrenhemel en Zonsondergang, bekijk de haakpakketten dan hier. Laten we duidelijk zijn; er zitten dus geen extraatjes bij dit haakpakket en ook geen Lossen & Vasten label.

2 Reacties

  1. how can i get the pattern fr this CAL. i just recently learned about your CAL’s. I would like to join the four season also. Thank you

  2. Hi Shirley,
    This particular CAL is not ours, but you can find more info in the Lossen & Vasten CAL Facebook group here:
    https://www.facebook.com/groups/lossenenvasten/

    If you like to join our Four Season CAL you can download the patterns starting on January 4th. Here’s all the info on our blog:
    http://www.ylalifestyle-blog.nl/yla-crochet-along/

Reageer op dit bericht